Tento rok se už pomalu blíží ke konci, a jak je už u nás zvykem, ani letos jsme nemohli vynechat náš Silic vánoční večírek.
V tento den se tradičně scházíme se všemi našimi kolegy, jak z pražských, tak mimopražských poboček.
Ani rok 2018 nebyl jiný – pokračujeme v naší několikaleté tradici. Znovu jsme na konci listopadu navštívili oblíbený pivovar Kozel ve Velkých Popovicích. Proč nevyužít takovou příležitost, když se pivovar nachází jen necelou hodinku od Prahy – jako milovníci piva se vždy těšíme na obhlídku areálu.
V průběhu prohlídky jsme měli možnost degustovat konkrétní druhy piva a dozvěděli jsme se spoustu nových informací z historie i současného pivovarnictví. Komentovaná prohlídka všechny bavila někteří z nás by si dokonce chtěli na stáří otevřít svůj vlasní pivovar.
Ke konci prohlídky jsme nezapomněli navštívit nejvěrnějšího zaměstnance pivovaru. O kom je řeč? No přece o kozlovi Oldovi, který již několik let hrdě pivovar reprezentuje. I přes kozlíkův odér se mezi námi našli odvážlivci, kteří Oldu pohladili, a tak nás jeho pomyslná přítomnost doprovázela až k nejlepšímu zlatému hřebu večera.
Není řeč o ničem jiném než o výkladu a škole čepovaní piva. Naučili jsme se, jak má vypadat, a hlavně chutnat správně načepovaný půllitr, a to by nebyla prohlídka pro nás, kdybychom si to nemohli vyzkoušet i sami. Měli jsme skvělého učitele, výčepního Michala, který nám vysvětlil, že dokonale natočit pivo je mnohdy jen zdánlivě jednoduchý úkol. I my sami jsme zjistili, že to vůbec není tak jednoduché. Za naši snahu jsme nakonec byli oceněni diplomem, který naše znalosti a um můžeme potvrdit i nevěřícímu okolí.

A jak jsme naši výpravu zakončili? Samozřejmě v Kozlovně, kde jsme v přátelském duchu pojedli, trošku popili, ale hlavně jsme se všichni pobavili a užili si čas strávený pohromadě, jak by to mělo být v každé správné rodinné firmě.

